28.9.11

Бити Србин

Четири године након претходних инцидената везана уз његово име, поново читамо да је Петер Хандке остао без додељене му награде:
Због неодобравања “просрпског држања у ратовима на Балкану” Петера Хандкеа, немачка фирма “Колбус” повукла је своје спонзорство награде “Кандид” 

Још једна неправда значајном писцу који несебично испољава симпатије према српском народу. Најмање што на овом блогу може да се учини је да се уз захвалност по трећи пут њему посвети запис.

По нашим медијима може се често чути како на Западу нико не гледа одакле је ко, да је то само наше предубеђење, ту су и пригодне исповести у којима чујемо да неко није имао проблема што се декларисао као Србин. Само, упитајмо се... Уколико се само због симпатија према једном народу постаје прокажен, како ли тек елите Запада гледају на припадника тог народа!?


Labels: , ,

1 Comments:

At 11:42, Blogger Unknown said...

То што "они" раде је њихова ствар, а то што "ми" радимо је нешто што је много битније за "нас". С времена на време се деси да неко од "њих" постане део "нас". Проблем је тада што има "нас" који се "нас" стиде па им свако придавање вредности "нама" смета и придружују се "њима" у хајци на бившег "њиховог", а сада ваистину "нашег".

 

Post a Comment

<< Home